Paroc Lupaus

Passivhuset Paroc Lupaus är objekt 21 på Valkeakoskis bostadsmässa och är ett unikt 234 kvadratmeter stort egnahemshus.

Korsvirkeshuset möter VTT:s fastställda kriterier för finländska passivenergihus; dess värmeenergibehov har beräknats till 23,8 kWh per kvadratmeter per år. Den höga energieffektiviteten har uppnåtts utan att göra avkall på boendekomfort och familjens övriga önskemål.

Climecons ECO-luftvärmare installerades i objektet med vilka man uppnår optimal energieffektivitet samt rumsspecifik justering.

Med ECO-seriens produkter och rumsspecifik luftuppvärmning får man en energieffektiv, exakt, tyst, dragfri och till sin kostnadsnivå förnuftig uppvärmning och ventilation av passivhusets bostadsutrymmen. ECO-seriens produkter passar naturligtvis också lågenergihusens behov av uppvärmning och luftkonditionering.

Andra Climecon-produkter som valdes till objektet var det eleganta och moderna tilluftsdonet FINO för en central och framträdande plats, samt de glanslackade RETRO-,  OKI-, och SET-terminalerna. Den genomtänkta och strömlinjeformade designen garanterar ett säkert och högkvalitativt slutresultat.

Klicka på bilderna

 
  • referenssikuvat/paroclupaus/Paroc-Lupaus
  • referenssikuvat/paroclupaus/Paroc-Lupaus-ECO-1T
  • referenssikuvat/paroclupaus/Paroc-Lupaus-ECO1T2
  • referenssikuvat/paroclupaus/retro
  • referenssikuvat/paroclupaus/Paroc-Lupaus-FINO1