Silkfabriken

Grundrenoveringen av IJKK silkesfabrik i Järvenpää färdigställdes 2009. Till det gamla renoveringsobjektet valde man Climecons tilluftsdon, bl.a. RXA, ROL, OKE, SAM, REK, SET, SAT, KIK, KIP och TAK. Alla produkter förutom regleringsspjället målades med grå RAL 9006.

Som en gammal byggnad var silkfabriken en utmaning med tanke på ventilationen, bland annat på grund av låg rumshöjd, stora luftflöden och takbjälkar. Av denna orsak valde man att använda RXA låghastighetsdon i vissa rum. RXA är en produkt med vilken även stora luftflöden kan ledas in i utrymmet med låg hastighet eller utan drag. Man valde också ROL tilluftskanaler i vissa rum. ROL är verkligen ett utmärkt val för låga utrymmen som inte har ett undertak.

ROL tilluftskanal är en monteringsklar och målad helhet som inbegriper anslutningsdon, monteringsskena och änddel. Som tillval kan man få en operforerad kopplingskanal, ROL-0, samt justerings- och dämpningsdelen ROL-S.  Underhållet utförs enkelt genom ett ändstycke som kan öppnas.

Man använder också OKE tilluftsdon. OKE är ett väggmonterat tilluftsdon för relativt små luftflöden. Lämpliga användningsområden inkluderar kontor, bostadsutrymmen och lägenheter. Det är enkelt och säkert att justera luftflödet med magnetbandsreglering. OKE har också en mätenhet. Framsidan på OKE är slät vilket gör det lätt att hålla rent.

Klicka på bilderna

 
  • referenssikuvat/silkkitehdas/SilkkitehdasLivair1
  • referenssikuvat/silkkitehdas/Silkkitehdas-Livair5
  • referenssikuvat/silkkitehdas/Silkkitehdas-Livair6
  • referenssikuvat/silkkitehdas/Silkkitiehdas-Livair
  • referenssikuvat/silkkitehdas/Silkkitiehdas-Livair2
  • referenssikuvat/silkkitehdas/Silkkitiehdas-Livair4
  • referenssikuvat/silkkitehdas/Silkkitiehdas-Livair3