AaltoAlvari vattensportcenter

AaltoAlvari vattensportcenter som planerats av Jyväskylä stad och Alvar Aalto förnyades 2012.

Till det förnyade vattensportcentrets krävande förhållanden valdes Climecons terminalutrustning, som tillverkades specifikt av material som tål simbassängförhållanden. Till de krävande utrymmena valdes de tysta SAT och SET frånluftsventilerna, den snyggt designade tilluftsdonet RAN, spjället SAM och den roterande tilluftsventilen SAS. SET frånluftsventiler behandlades dessutom med epoxifärg.

Till gemensamma utrymmen som lobby och korridorer, samt omklädningsrum valdes tilluftsspridaren TOF (ILO) som tillverkats av anoniserat aluminium och den dopplackerade anslutningslådan TAK. TOF är verkligen perfekt som frånluftsdon för utmanande utrymmen tack vare sin stiliga design och höga blandförhållande. Anslutningslådan TAK är igen ett utmärkt val som anslutnings- och dämpningslåda, eftersom den uppfyller noggrannhetsklassen 1 (± 5%) i enlighet med anvisningarna för typgodkännande.

Tilluftsventilen OKA, som är tillverkad av anodiserad aluminium och vars runda form och perforering skapar en traditionell atmosfär i bostaden, valdes även till bastuutrymmena.

Till taket på AaltoAlvar sportcenter valdes OTSO och KONTIO avluftstak, som tillverkades av hållbart marinaluminium som även passar förhållanden i simhallen. Dessutom behandlades taken med epoxifärg. Climecons tak är ett utmärkt val för de mest krävande förhållandena tack vare sitt starka produktstruktur och hållbarhet. De förnyade taken är även till sin design de bästa i sin klass och de har särskilt godkännande för byggnader som designats av Alvar Aalto.

Ingenjörsbyrå Mittatyö Holopainen Ky:s Timo Holopainen ansvarade för projektets IV-planering och Lemminkäisen Talotekniikka Oy:s Suvi Haaramäki verkade som ventilationsentreprenör.
 
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli1
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli3
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli4
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli5
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli6
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli10
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli14
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli8
  • referenssikuvat/Jyvaskylan_uimahalli/uimahalli11