Schindler

Schindlers finländska huvudkontor öppnades i Pakila i Helsingfors i december 2013.

Utgångspunkten när man planerade huvudkontorets HVAC var fram för allt att skapa en behaglig arbetsmiljö för personalen. När det gällde konferensutrymmen var speciellt akustiken och utseendet på produkterna viktiga kriterier när man valde terminalutrustning. 

Till Schindlers kontors- och konferensrum valdes därför Climecons mycket snygga tilluftsspridare för undertak, ILO och OLO som är utrustade med Finlands enda typgodkända anslutningslåda TAK och OLOi frånluftsdon med PAK anslutningslådor.

Tack vare den patenterade justerbarheten i sidled var tilluftsspridarna ILO, OLO samt frånluftsdonet OLOi också mycket lätta att installera i kontorets kassettak. Dessutom valde man till Schindlers sändnings- och lagerutrymmen RINO-V som tilluftspridare för sin låga konstruktionshöjd.

Till de allmänna och uppehållsutrymmena på Schindlers kontor valde man dessutom de mycket anpassningsbara och till sin konstruktion låga NOT tilluftspridarna.

Schindler Oy:s verksamhetschef Olli Köresaar, som ledde projektet, var nöjd med den valda terminalutrustningen, i synnerhet eftersom komforten och akustiken i lokalerna befann sig på önskad nivå. Han berömde även den jämna ventilationen. 

Objektets huvudentreprenör var Rakennusliike Reponen Oy, som planeringskontor för ventilation verkade Insinööritoimisto Kuitunen Oy och som ventilationsentreprenör verkade Lahden LVI-Expertti Oy.

 
  • referenssikuvat/Schindler/schindler2
  • referenssikuvat/Schindler/schindler3
  • referenssikuvat/Schindler/schindler4
  • referenssikuvat/Schindler/schindler6
  • referenssikuvat/Schindler/schindler7
  • referenssikuvat/Schindler/oloi
  • referenssikuvat/Schindler/schindler9